مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1399/09/30

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی به سبک رستورانی ها



طرز تهیه چلوگوشت

 

طرز پخت چلو گوشت

چلو گوشت از غذاهای سنتی و خوشمزه و مجلسی ایرانی است، که طرافداران زیادی دارد. در ادامه شما را با روش پخت آن آشنا می کنیم.

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه :

مواد لازم برای تهیه ی چلوگوشت :

 پیاز بزرگ 1 عدد 
 پیاز ریز 3-4 عدد 
سیر   3 بوته
 گوشت  600-800 گرم
 آب 1 لیوان 
روغن  1 لیوان 
زعفران دمکرده  یک سوم لیوان 
زردچوبه به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
برنج 2 پیمانه
باقالی پوست کنده 1 پیمانه
شوید خشک 2 قاشق غذاخوری
نمک و روغن به مقدار لازم
برگ کاهو برای ته دیگ به تعداد لازم

 

مواد لازم برای سس چلو گوشت :

پیاز متوسط نگینی 1 عدد
روغن به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
زعفران دمکرده 2 قاشق غذاخوری
آب گوشت 1 پیمانه
رب گوجه 1 قاشق غذاخوری

 

طرز تهيه چلو گوشت :

برای طرز تهیه ی چلو گوشت، ابتدا پیازها را خلالی خرد کنید و داخل تابه بریزید. چند حبه سیر را پوست بگیرید و روی پیازها بریزید. سپس گوشت ها را روی آن ها قرار بدهید و باز از پیازهای خلالی روی آن ها بریزید. چند عدد پیاز کوچک به صورت درسته و چند بوته سیر را با پوست های زیری برای کاراملی کنار گوشت ها در قابلمه قرار بدهید.

 

اگر دوست ندارید قرار ندهید. مقداری زعفران آب کرده، نمک و فلفل سیاه، زردچوبه، مقداری روغن و 1 لیوان آب به آن اضافه کنید و در قابلمه یا تابه را بگذارید، زمانی که آب آن جوش آمد زیر شعله را کم کنید و اجازه بدهید چندین ساعت با حرارت کم بپزد. دیگر لازم به اضافه کردن آب نیست. به دلیل اینکه خودش آب می اندازد و به خوبی می پزد.

 

در این فاصله باقالی پلو را آماده کنید. داخل قابلمه ای آب بریزید و اجازه بدهید جوش بیاید. سپس برنج را داخل قابلمه بریزید و باقالی ها را اضافه کنید. تا با هم بجوشند. مقداری شوید خشک یا شوید تازه و نمک را اضافه کنید و اجازه بدهید با هم بجوشند. زمانی که اطراف برنج نرم شد و وسط آن کمی سفت بود زمان آبکش کردن برنج است. آن را آبکش کنید.

 

مقداری روغن کف قابلمه بریزید. ته دیگ مورد نظر را کف قابلمه قرار بدهید و برنج را روی آن بریزید، چند سوراخ روی آن بزنید و مقدار کمی آب و روغن روی آن بریزید و دمکنی قرار بدهید. زمانی که بخار افتاد زیر آن را کم کنید.

 

برای تهیه ی سس پیاز را ریز خرد کنید و تفت بدهید سپس مقداری زردچوبه و زعفران آب کرده و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و تفت بدهید. مقداری رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت بدهید. پس از آن مقداری آب گوشت را به آن بیافزایید، بچشید اگر بی نمک بود به آن نمک اضافه کنید.

 

اجازه بدهید با هم بجوشند تا رب شما مزه ی خامی ندهد و بپزد.

 

زمانی که تمام مواد پختند. آن ها را در ظرف مورد نظر بکشید و از سس مقداری روی گوشت تان بریزید و باقی را در ظرفی جدا بریزید و برای سرو از آن استفاده کنید. سیر و پیاز کاراملی را هم در کنار خوراک گوشت قرار بدهید.

 

طرز پخت چلو گوشت

 

نکاتی برای تهیه ی چلو گوشت :

برای تهیه ی چلو گوشت می توانید از هر قسمتی از گوشت گوسفندی که دوست دارید استفاده کنید. مثلا از گردن، ماهیچه، راسته، سردست و ... .

 

 برای درست کردن چلو گوشت از پیاز زیاد و زعفران آبکرده حتما استفاده کنید.

 برای تهیه ی چلو گوشت می توانید از برنج ساده استفاده کنید.

 

 برای پخت گوشت می توانید چند تکه هویج هم اضافه کنید و رب را به مواد گوشتیتون اضافه کنید.

 

چلو گوشت به سبک رستورانی ها:

 طرز تهیه چلو گوشت مجلسی,تهیه چلو گوشت

طرزتهیه چلوگوشت

 

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی :

برای تهیه ی چلو گوشت می توانید به این روش هم پیش بروید، ابتدا تعداد زیادی پیاز (تقریبا هم وزن گوشت، پیاز بریزید) را خلالی خرد کنید و با مقدار کمی روغن تفت بدهید. سپس زردچوبه به آن اضافه کنید. لازم نیست پیاز سرخ شود، فقط نرم و سبک شود کافی است. زیرا باید پیاز آب دار باشد، سپس آن را کنار قرار بدهید.

 

داخل تابه ای دیگر کمی روغن بریزید و یا کره ای آب کنید و گوشت خود را به آن اضافه کنید اجازه بدهید با حرارت زیاد یک طرف آن سرخ شود و سپس آن را برگردانید، (اگر شعله کم باشد گوشت ها آب می اندازند، پس بهتر است شعله زیاد باشد، گوشت ها نباید تا حد خشک شدن سرخ شوند.) زردچوبه و فلفل را روی آن بپاشید و چوب دارچین را کنار آن قرار بدهید.

 

سپس پیازهای تفت داده شده را روی آن قرار بدهید از پیازها داخل روغن نریزد، همه روی گوشت قرار بگیرند، زیرا باعث سوخت پیاز می شود روی زعفران آب کرده ی غلیظ را بریزید. در صورت تمایل می توانید چند حبه سیر هم قرار بدهید.

 

در تابه را بگذارید و اجازه بدهید به آرامی و با حرارت کم بپزند. اگر دقت کرده باشید پیاز و گوشت آب می اندازند و با همان آب می پزند. اجازه بدهید حدود 4-5 ساعت کاملا بپزند.

 

سپس آن را در کنار باقالی پلو یا برنج زعفرانی میل کنید. آب و پیازهای کاراملی آن را به همراه غذا میل کنید.

 

گردآوری: بخش آشپزی