مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1399/09/23

طرز تهیه مربای بادمجان



مربا بادمجان,طرز تهیه مربای بادمجان ریز

طرز تهیه مربای بادمجان ریز

 

 مربای بادمجان

یکی از خوشمزه ترین مرباها، مربای بادمجان با طعمی متفاوت هست که در ایران و کشورهای خاورمیانه طرفدار دارد. این مربای ترد، زیبا، شیشه ای و بسیار خوشمزه با طعم دارچین و هل را تا نچشید باورتان نمی شود چقدر عالی است. با مواد خیلی کم و بسیار سریع و آسان تهیه می شود.

طرز تهیه مربا بادمجان بدون استفاده از آهک :

مواد لازم برای مربای بادمجان :

بادمجان کوچک و ریز قلمی 1 کیلو
شکر 1 کیلو
آب 1 لیتر
جوهرلیمو 1 قاشق چایخوری
چوب دارچین یا هل به مقدار لازم

 

طرز تهیه مربا بادمجان :

برای این مربا بادمجان های بسیار قلمی را انتخاب کنید. بادمجان ها را شسته پوست بگیرید. برای گرفتن تلخی بادمجان ها آنها را داخل ظرفی پر از آب به مدت یک روز قرار بدهید. هر چند ساعت آب بادمجان ها را عوض کنید. و آن ها را بشویید. آب تمیز در قابلمه ای بریزید و 1 قاشق جوهرلیمو اضافه کنید تا جوش بیاید بعد جوش آمدن بادمجان ها را داخل قابلمه بیاندازید تا بجوشد.

 

حرارت شعله را کم کنید و تا 15 دقیقه اجازه دهید تا بادمجان ها جوش بخورند سپس آن ها را از آب خارج کنید و سپس آن ها را با آب سرد بشویید و صبر کنید آب آن ها کشیده شود. سپس یک لیتر آب و یک کیلو شکر را در ظرفی بریزید و اجازه بدهید بجوشند و پس از جوش آمدن بادمجان ها و چوب دارچین را داخل شربت بیاندازید تا به همراه شربت جوش بخورند. اجازه بدهید با شعله ی ملایم بپزند و شفاف بشوند. در مراحل آخر پخت مربا هل ها را اضافه کنید. برای شکرک نزدن مربا چند قطره آب لیمو اضافه کنید.

 

می توانید در آخر که پخت و آماده شد یک چاک کوچک روی آن ها بدهید و با مغز گردو پر کنید.

 

 برای خوش رنگ شدن می توانید از مقداری زعفران به مربا اضافه کنید.

 

  بیشتر بخوانید:

 

مربای بادمجان سیاه با آهک :

طرزتهیه مربای بادمجون با آهک

 

مربا بادمجان با آهک :

بادمجان قلمی نازک و ریز 1 کیلو
شکر 1 کیلو و نیم
پودر یا خلال پسته برای تزیین مربا بادمجان
آب 4 لیوان
وانیل شکری 1 قاشق چایخوری
آهک چند قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه مربا بادمجان با آهک : 

پوست بادمجان ها را نازک را گرفته و یک شب در آب حاوی آهک به مدت یک شب قرار بدهید. تا جایی که روی بادمجان ها را بپوشاند. برای تهیه آب آهک، پودر آهک را در آب حل کنید سپس آن را صاف کنید تا ذرات معلق در آن دیده نشود.

 

پس از گذشت یک شب، به مدت یک شب دیگر بادمجان ها را در آب خالص و تمیز قرار بدهید و در این مدت، چندین بار آب آن را عوض کنید. اکنون بادمجان ها را در قابلمه و مقداری آب بریزید و اجازه بدهید تا بجوشد بعد از اینکه دو سه دقیقه جوشید آب را خالی و بادمجان ها را آبکش کنید و مجددا با آب تمیز و سرد بجوشانید این عمل را چندین بار تکرار کنید تا زمانی که بادمجان ها پخته و آهک آنها خارج شود.

 

اکنون شکر و یک لیتر آب را مخلوط و روی حرارت قرار بدهید و زمانی که جوشید بادمجان ها را داخل آن بریزید و حرارت را ملایم کنید. شربت قوام آمده و به خورد بادمجان ها برود. در آخر خلال پسته را اضافه کنید.

 

سپس آب یک عدد لیمو را به همراه وانیل شکری به مربا اضافه کنید و مربا را از روی حرارت بردارید. پس از خنک شدن در ظرف بریزید و در یخچال قرار بدهید. هنگام مصرف با پودر پسته تزیین کنید.

 

* آهک را از فروشگاه لوازم قنادی تهیه کنید.

* بعضی افراد دوست دارند مربای بادمجان با پوست تهیه کنند. این سلیقه ای است. برای طرز تهیه مربای بادمجان ریز با پوست به همان روش های بالا انجام بدهید با این تفاوت که زمان پخت کمی بیشتر می شود.

 

گردآوری: بخش آشپزی