مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1399/09/23

طرز تهیه انواع خورشت با گوشت چرخ کرده



انواع غذا با گوشت چرخ کرده, پخت انواع خورش با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه خورشت گوشت چرخ کرده با سیب زمینی

 

انواع خورشت با گوشت چرخ کرده

خورشت های بسیاری می توانید با گوشت چرخ کرده تهیه کنید. حتی خورش قیمه، بامیه، لوبیا سبز و ... را می توان با گوشت چرخ کرده درست کرد. در ادامه با طرز تهیه ی 3 نوع خورشت با گوشت چرخ کرده آشنا می شوید.

خورشت گوشت چرخ کرده :

مواد لازم خورشت گوشت چرخ کرده برای 4 نفر :

 گوشت چرخ کرده  300 گرم
 پیاز بزرگ 1 عدد 
 سیب زمینی  5 عدد
 فلفل دلمه ای  1 عدد
 رب گوجه فرنگی  1 قاشق غذاخوری
 آب لیمو 2 قاشق غذاخوری 
 نمک و فلفل و زردچوبه  به اندازه لازم

 

طرز تهیه خورش گوشت چرخ کرده :

پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید. زمانی که پیازها طلایی شدند، فلفل دلمه ای نگینی خرد شده را اضافه کنید و با هم تفت بدهید. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و هم بزنید. نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید. رب گوجه را اضافه کنید و تفت بدهید. سیب زمینی ها را نگینی خرد کنید و به مواد اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن آب را به آن اضافه کنید و در تابه را ببندید تا به آرامی با هم بپزند. 10 دقیقه ی پایان می توانید مقداری آب لیمو به آن اضافه کنید.

 

این خورش را می توانید با برنج و یا به عنوان خوراک با نان میل کنید. 

 

 به جای آبلیمو می توانید از گرد لیمو عمانی استفاده کنید.

 

خورش گل کلم با گوشت چرخ کرده :

طرز پخت خورش گل کلم

 

مواد لازم برای خورشت گل کلم :

 گل کلم  300 گرم
 گوشت چرخ کرده 150 گرم 
 پیاز  1 عدد
 رب گوجه فرنگی  2 قاشق غذاخوری
 نمک و فلفل و زردچوبه  به مقدار لازم
زعفران دمکرده  به مقدار لازم

 

طرز تهیه خورش گل کلم با گوشت چرخ کرده :

ابتدا گل کلم ها را به شکل گل های کوچک برش بدهید. و داخل ظرف بزرگی بگذارید و آب سرد و کمی نمک و سرکه سفید روی آن ها بریزید و اجازه بدهید حدودا 1 ساعت بماند و بعد آبکشی کنید.

 

پیاز را نگینی خرد کنید و با مقداری روغن داخل تابه ای تفت بدهید. پس از طلایی شدن گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و با پیازها تفت بدهید.

 

زمانی که آب گوشت ها تمام شد نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید. رب گوجه را به آن اضافه کنید و با حرارت ملایم هم بزنید تا رب سرخ شود.

 

مقداری آب به آن اضافه کنید و در تابه را ببندید.

 

داخل تابه ای دیگر کلم ها را کمی سرخ کنید. لازم نیست کلم ها طلایی شوند. بعد از تفت دادن، گل کلم ها را به گوشت ها اضافه کنید و هم بزنید مقداری زعفران آبکرده هم اضافه کنید. در تابه را ببندید و اجازه بدهید به آرامی بپزند.

 

نکاتی برای تهیه خورش گل کلم : 

 برای این خورش می توانید از آبغوره برای چاشنی استفاده کنید.

 

 داخل خورش نباید زیاد آب بپزد این خورش سریع آماده می شود زیرا گل کلم ها سریع پخته می شوند.

 

 اگر گل کلم ها خیلی ریز باشند در حین پخت له می شوند.

 

 این خورشت را با گوشت خورشتی هم می پزند اما به نظر من با گوشت چرخ کرده خوشمزه تر است.

 

خورشت بادمجان با گوشت چرخ کرده :

طرز تهیه خورشت بادمجان با گوشت چرخ کرده

 

مواد لازم برای خورشت بادمجان :

بادمجان 500 گرم
گوشت چرخ کرده 200 گرم
پیاز درشت 1 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
غوره به مقدار لازم

 

طرز تهیه خورشت بادمجان :

ابتدا بادمجان ها را بشویید، پوست بگیرید و داخل آب نمک قرار بدهید بعد از 1 ساعت آن ها را از آب نمک خارج کنید و آب بکشید. پس از اینکه آب بادمجان ها رفت آن ها را داخل روغن سرخ کنید.

 

پس از سرخ کردن بادمجان ها، داخل تابه پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید. بعد از اینکه پیازها کمی سبک شدند، فلفل دلمه ای نگینی خرد شده را اضافه کنید و تفت بدهید. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. با هم کمی تفت بدهید. نمک و فلفل و زردچوبه و پودرسیر را اضافه کنید و با هم تفت بدهید.

 

گوشت ها را از داخل تابه خارج کنید، سپس کف تابه بادمجان بچینید و بعد روی آن یک لایه از گوشت و کمی غوره، باز بادمجان و بقیه ی لایه ها تا موادتان تمام شود.

 

رب گوجه را داخل کاسه ای بریزید و مقداری نمک و زردچوبه و فلفل و کمی پودر دارچین بریزید و خوب هم بزنید. مقداری آب جوش روی آن بریزید و هم بزنید و روی بادمجان ها بریزید و در تابه را بگذارید.

 

اجازه بدهید با حرارت ملایم بپزند. دقت کنید بادمجان ها له نشوند.

 

نکاتی برای تهیه ی خورش بادمجان با گوشت چرخ کرده :

این خورش را می توانید با کدو هم بپزید.

 در این خورش می توانید گوجه را هم اضافه کنید.

 در صورت نبودن غوره می توانید از گرد لیمو عمانی استفاده کنید.

 

* می توانید خورش قیمه، خورش بامیه را با گوشت چرخ کرده هم درست کنید.

 

گردآوری: بخش آشپزی