مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

آیا خواص موز را می دانید؟



 خاصیت موز,موز چه ویتامینی دارد

آشنایی با خواص موز

 

موز چه خاصیتی دارد؟

موز یکی از محبوب ترین میوه ها در سراسر جهان است. آنها حاوی مواد مغذی اساسی هستند که می توانند تأثیر محافظتی بر سلامتی داشته باشند. خوردن موز می تواند به پایین آمدن فشار خون کمک کند و خطر سرطان را کاهش دهد. در این مقاله نگاهی خواهیم داشت به مزایا و مضرات موز برای سلامتی.

موز چه ویتامینی دارد ؟

موز به عنوان تغذیه سنگین است. این ماده دارای ویتامین ها و مواد معدنی ضروری مانند پتاسیم، کلسیم، منگنز، منیزیم، آهن، فولات، نیاسین، ریبوفلاوین و B6 است. همه اینها به عملکرد مناسب بدن و سلامت شما کمک می کنند.

 

موز حاوی بسیاری از مواد مغذی مهم است. میوه موز از محبوب ترین میوه های جهان است.

 

میوه موز بومی جنوب شرقی آسیا است و اکنون در بسیاری از مناطق گرم جهان رشد می کند. از نظر رنگ، اندازه و شکل موزها متفاوت هستند. رایج ترین نوع آن کاوندیش است که نوعی موز دسر است. وقتی نارس است به رنگ سبز است و زمانی که می رسد به رنگ زرد می شود.

 

موز حاوی مقدار کافی فیبر و همچنین چندین آنتی اکسیدان است. یک عدد موز متوسط ​​(118 گرم) حاوی :

 

پتاسیم: 9٪ از RDI

ویتامین B6: 33٪ از RDI

ویتامین C: 11٪ از RDI

منیزیم: 8٪ از RDI

مس: 10٪ از RDI

منگنز: 14٪ از RDI

کربوهیدرات خالص: 24 گرم

فیبر: 3.1 گرم

پروتئین: 1.3 گرم

چربی: 0.4 گرم

 

هر موز فقط حدود 105 کالری دارد و منحصراً از آب و کربوهیدرات تشکیل شده است. موز پروتئین بسیار کمی دارد و تقریباً چربی ندارد.

 

کربوهیدرات موجود در موزهای سبز و نارس بیشتر از نشاسته و نشاسته مقاوم تشکیل شده است، اما با رسیدن موز، نشاسته به قند (گلوکز، فروکتوز و ساکارز) تبدیل می شود.

 

از خاصیت موز می توان به پتاسیم زیاد آن اشاره کرد

 

آیا موز نشاسته دارد ؟

موزها حاوی مواد مغذی هستند که سطح قند خون متوسطی دارند.

موز سرشار از پکتین است، نوعی فیبر که فرم ساختاری اسفنجی به گوشت می بخشد.

 

موز نارس حاوی نشاسته مقاوم است، که مانند فیبر محلول عمل می کند و از هضم سریع غذا جلوگیری می کند.

 

پکتین و نشاسته مقاوم موجود در موز سطح قند خون را بعد از غذا کاهش می دهد و با کاهش تخلیه معده اشتها را کم می کند.

 

به علاوه، موز در شاخص گلیسمی (GI) نیز پایین و متوسط ​​قرار می گیرد، که اندازه گیری - از 0 تا 100 - در مورد اینکه غذاها با چه سرعتی سطح قند خون را افزایش می دهند.

 

مقدار GI موز نارس حدود 30 است، در حالی که موز رسیده حدود 60 است. میانگین مقدار تمام موز 51 است.

 

این بدان معنی است که موز نباید در افراد سالم باعث افزایش قند خون شود.

 

با این حال، ممکن است در مورد افراد مبتلا به دیابت نوع 2 اعمال نشود، که احتمالاً باید از خوردن مقدار زیادی موز رسیده خودداری کنند - و در صورت مصرف، قند خون آنها را با دقت کنترل کنید.

 

ویتامین B6 و ویتامین C از ویتامین های موز می باشد

 

موز سرشار از فیبر بالا است

موز مملو از فیبر است. فیبر محلول تمایل به کاهش هضم غذا و باعث حفظ احساس سیری برای مدت طولانی تری دارد. به همین دلیل است که موز اغلب در وعده صبحانه گنجانده می شود تا بتوانید روز خود را بدون نگرانی برای وعده بعدی شروع کنید.

 

موز ممکن است سلامت گوارش را بهبود بخشد

فیبر غذایی با بسیاری از مزایای سلامتی از جمله بهبود هضم غذا در ارتباط است.

 

یک موز با اندازه متوسط ​​حدود 3 گرم فیبر دارد و موز را به یک منبع فیبر نسبتاً خوب تبدیل می کند.

 

موز حاوی دو نوع اصلی فیبر است:

پکتین: با رسیدن موز کاهش می یابد.

نشاسته مقاوم: در موز نارس موجود است.

نشاسته مقاوم سبب کاهش هضم غذا می شود و در روده بزرگ شما قرار می گیرد، و به غذایی برای باکتری های مفید روده تبدیل می شود و از سرطان روده ی بزرگ محافظت می کند.

 

علاوه بر این، برخی از مطالعات نشان می دهد که پکتین می تواند به محافظت در برابر سرطان روده بزرگ کمک کند.

 

موز ممکن است به کاهش وزن کمک کند

هیچ مطالعه ای به طور مستقیم اثرات موز بر کاهش وزن را آزمایش نکرده است. با این حال، موز ویژگی های مختلفی دارد که باید آنها را به یک ماده غذایی مناسب برای کاهش وزن تبدیل کند.

 

یک موز متوسط ​​کمی بیش از 100 کالری دارد - با این حال بسیار مغذی و سیر کننده است.

خوردن فیبر زیاد با مصرف سبزیجات و میوه هایی مانند موز با کاهش وزن ارتباط دارد.

 

علاوه بر این، موز نارس نشاسته مقاوم بیشتری دارد، بنابراین تمایل به سیر شدن بسیار دارد و ممکن است اشتهای شما را کاهش دهد.

 

کاهش وزن از فواید موز می باشد

 

موز ممکن است از سلامت قلب حمایت کند

پتاسیم یک ماده معدنی است که برای سلامت قلب ضروری است - به ویژه کنترل فشار خون. با وجود اهمیت پتاسیم، تعداد کمی از افراد پتاسیم کافی در رژیم غذایی خود دارند.

 

موز منبع غذایی عالی پتاسیم است. یک موز متوسط ​​(118 گرم) حاوی 9 درصد از RDI است.

 

یک رژیم غذایی غنی از پتاسیم می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. و افرادی که مقدار زیادی پتاسیم می خورند تا 27٪ خطر بیماری قلبی دارند.

 

علاوه بر این، موز حاوی مقدار مناسبی منیزیم است که برای سلامت قلب نیز مهم است.

 

موز حاوی آنتی اکسیدان های قوی است

میوه ها و سبزیجات منابع عالی آنتی اکسیدان های غذایی هستند و موز نیز از این قاعده مستثنی نیست. آنها حاوی چندین نوع آنتی اکسیدان قوی هستند، از جمله دوپامین و کاتچین. این آنتی اکسیدان ها با بسیاری از مزایای سلامتی مانند کاهش خطر بیماری های قلبی و بیماری های دژنراتیو در ارتباط هستند.

 

دوپامین موجود در موز به عنوان ماده شیمیایی خوبی در مغز شما عمل می کند. در حقیقت، دوپامین موجود در موز از سد خونی مغزی عبور نمی کند. این به سادگی به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی به جای تغییر هورمون ها یا خلق و خو عمل می کند.

 

بنابراین می توان گفت: موز دارای آنتی اکسیدان های زیادی است، که ممکن است به کاهش آسیب رادیکال های آزاد کمک کند و خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش دهد.

 

موز ممکن است به شما کمک کند تا احساس سیری کامل تری داشته باشید

نشاسته مقاوم نوعی کربوهیدرات قابل هضم است - که در موز نارس و سایر مواد غذایی وجود دارد - که مانند فیبرهای محلول در بدن شما عمل می کند. به عنوان یک قانون کلی، می توانید تخمین بزنید که هرچه موز سبزتر باشد، میزان نشاسته مقاوم آن بیشتر است.

 

از طرف دیگر، موزهای زرد و رسیده حاوی مقادیر کمتری از نشاسته مقاوم و فیبر کل هستند، اما دارای مقدار بالاتری از فیبر محلول هستند. پکتین و نشاسته مقاوم هم اثرات کاهش اشتها دارند و هم احساس سیری بعد از غذا را افزایش می دهند.

 

ویتامین موز

 

موز نارس ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشد

مقاومت به انسولین یک عامل خطر عمده برای بسیاری از جدی ترین بیماری های جهان، از جمله دیابت نوع 2 است.

 

چندین مطالعه نشان می دهد که 15-30 گرم نشاسته مقاوم در روز ممکن است حساسیت به انسولین را در طول چهار هفته 33-50 بهبود بخشد.

 

موز نارس منبع خوبی از نشاسته مقاوم است، که ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشد. با این حال، تحقیقات بیشتری لازم است.

 

موز ممکن است سلامت کلیه را بهبود بخشد

پتاسیم برای کنترل فشار خون و عملکرد سالم کلیه ضروری است.

 

موز به عنوان یک منبع غذایی مناسب از پتاسیم، ممکن است به ویژه برای حفظ سلامت کلیه مفید باشد.

 

خوردن چندین بار در هفته موز ممکن است خطر ابتلا به بیماری کلیوی را تا 50٪ کاهش دهد.

 

به مبارزه با کم خونی کمک می کند

به دلیل محتوای زیاد آهن در موز، برای کسانی که از کم خونی رنج می برند مفید است. کم خونی نوعی بیماری است که در آن تعداد گلبول های قرمز یا هموگلوبین خون کاهش می یابد. این امر منجر به خستگی، تنگی نفس و رنگ پریدگی می شود. اما، همانطور که همیشه می گوییم اعتدال کلید اصلی است. 

 

موز ممکن است فوایدی برای ورزش داشته باشد

از موز اغلب به دلیل داشتن مواد معدنی و هضم آسان کربوهیدرات ها به عنوان غذایی مناسب برای ورزشکاران یاد می شود.

 

خوردن موز ممکن است به کاهش گرفتگی و درد عضلات مربوط به ورزش کمک کند، که تا 95٪ از جمعیت عمومی را تحت تأثیر قرار می دهد.

 

موزها سوخت عالی را برای ورزش های استقامتی فراهم می کنند.

 

موزهای سبز و نارس بیشتر از نشاسته و نشاسته مقاوم تشکیل شده است

 

حفظ حافظه و تقویت روحیه

موز حاوی تریپتوفان، یک اسید آمینه است که ممکن است به حفظ حافظه، تقویت توانایی یادگیری و به خاطر سپردن چیزهای فرد و تنظیم خلق و خو کمک کند.

 

پتاسیم

موز سرشار از ماده معدنی پتاسیم است. پتاسیم از سطح مایعات در بدن و حرکت مواد مغذی حفظ و نگهداری کمک می کند و مواد زائد را به داخل و خارج سلول ها تنظیم می کند.

 

پتاسیم به پاسخگویی انقباض عضلات و سلول های عصبی کمک می کند. ضربان قلب را به طور منظم حفظ می کند و می تواند اثر سدیم را بر فشار خون کاهش دهد.

 

پتاسیم ممکن است با افزایش سن، خطر تشکیل سنگ کلیه را کاهش دهد. یک موز متوسط ​​حاوی 422 میلی گرم پتاسیم است.

 

رژیم غذایی غنی از پتاسیم به کسانی که فشار خون بالا دارند و مستعد بیماری های قلبی عروقی هستند توصیه می شود. مصرف روزانه 1.3 گرم از این عنصر خطر وقایع قلبی را 26٪ کاهش می دهد.

 

مفید برای زخم معده

موز برای افراد مبتلا به زخم معده و کسانی که در گروه خطر قرار دارند توصیه می شود. آنها حاوی آنزیمی خاص هستند که باعث افزایش ترشح مخاط می شود که از دیواره های شکم محافظت می کند.

 

موز منبع انرژی است

فراوانی ویتامین ها و مواد معدنی، موز را به یک منبع انرژی عالی تبدیل می کند. کربوهیدرات های ساده سریع هضم می شوند و در صورت لزوم می توانند تقریباً بلافاصله منبع انرژی شما را پر کنند.

 

خواص و مضرات موز

 

مضرات استفاده از موز :

بعضی از افراد باید مراقب باشند که موز زیاد نخورند.

 

 بتا بلاکرها : پزشکان اغلب این داروها را برای کاهش خطر عوارضی که با بیماری های قلبی عروقی همراه دارند تجویز می کنند. بتا بلاکرها می توانند سطح پتاسیم را در خون افزایش دهند.

 

 مصرف زیاد پتاسیم می تواند برای کسانی که کلیه آنها کاملاً کار نمی کند مضر باشد. اگر کلیه ها نتوانند پتاسیم اضافی را از خون خارج کنند، می تواند کشنده باشد. افرادی که از بتا بلاکرها استفاده می کنند باید غذاهای پتاسیم بالا مانند موز را به میزان متوسط ​​مصرف کنند.

 

 آلرژی : موز ممکن است در برخی افراد واکنش آلرژیک ایجاد کند. هر کسی که دچار خارش، کهیر، تورم، خس خس سینه، یا مشکل در تنفس شود، باید بلافاصله به دنبال کمک پزشکی باشد. یک واکنش شدید می تواند منجر به آنافیلاکسی شود، که می تواند موجب مرگ شود.

 

 میگرن : موز ممکن است باعث ایجاد میگرن در برخی از افراد شود.

 

گردآوری: بخش آشپزی