مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

نارگیل و خواص بی نطیر آن



خواص نارگیل تازه,خاصیت نارگیل

از خاصیت نارگیل می توان به سرشار بودن انواع ویتامین ها اشاره کرد

 

آشنایی با خواص نارگیل

نارگيل با نام علمی (Cocos nucifera) گياهی است كه ابتدا در جنوب آسيا كشت می ‌شد و در حال حاضر به صورت درخت نارگيل در تمام مناطق استوايی وجود دارد.

خواص نارگیل

چندی پیش، نارگیل ها به عنوان یک ماده غذایی بسته بندی شده کلسترول، انسداد شریان، شهرت بدی داشتند که به بیماری های قلبی کمک می کرد. امروز، با این حال، نارگیل به عنوان یک غذای معجزه آسای جدید بازگردد.

 

نارگیل بسیار مغذی، سرشار از فیبر و مملو از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است. از خلاقیت های آشپزی گرفته تا معجون های زیبایی جادویی، نارگیل ها مشت خوبی دارند.

 

نارگیل های تازه پوسته ای سبز دارند و زمانی که پوست سبز گرفته شد، پوسته ای سفید زیر آن وجود دارد. این نارگیل ها، نارگیل آسیایی هستند. همچنین نارگیل های بالغ با موهای قهوه ای وجود دارد.

 

نارگیل های جوان حاوی آب بیشتری و گوشت نرم مانند ژل هستند، در حالی که نارگیل های بالغ دارای گوشت سفت و آب کمتری هستند.

 

این غذای عجیب و غریب چه چیزی را دارد که همچنان به طور همزمان ما را دلهره و ارعاب می کند چیست؟ بیایید بیشتر از مزایای شگفت انگیز میوه نارگیل برای سلامتی و آنچه که آنها ارائه می دهند کشف کنیم.

 

تفاله نارگیل سفید سرشار از چربی ها، قندها، پروتئین ها، کربوهیدرات ها، ویتامین های گروه B ، B1 ، B2 ، B3 ، ویتامین A ، E ، K ، J ، سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم، سدیم، آهن، روی، مس و سلنیوم.

 

آب نارگیل همچنین از نظر مواد مغذی و فیبر بسیار غنی است. مواد مغذی موجود در تفاله نارگیل و آب نارگیل به مغز کمک کرده و مغذی هستند، سیستم ایمنی بدن را تحریک می کنند و به سلامت آن کمک می کنند و در تصفیه بدن و رفع مشکلات تورم روده ای بسیار مفید است، فشار خون و کلسترول را کاهش می دهد، به لطف محتوای خوب اسیدهای چرب، قلب را در برابر بیماری های قلبی عروقی محافظت می کند.

 

علاوه بر این، مصرف نارگیل به دلیل توانایی اشباع و کاهش گرسنگی در رژیم های غذایی جایی می گیرد، و برای افرادی که فعالیت ورزشی شدید انجام می دهند، (آب نارگیل مناسب تر، سریعتر مصرف می شود، سرشار از مواد معدنی است، اجازه می دهد تا مواد مغذی از دست رفته در هنگام ورزش و تعریق بازیابی شوند).

 

مصرف نارگیل برای استخوان ها مفید است و آنها را تغذیه و تقویت می کند.

 

نارگیل حاوی مواد معدنی کمیاب است

نارگیل حاوی بیش از چربی است - همچنین منبع عالی برخی مواد معدنی کمیاب است. این شامل :

 

- منیزیم

- پتاسیم

- اهن

- فلز روی

- مس

- سلنیوم

 

یکی از فواید نارگیل داشتن روی و سلنیوم است که از مواد مغذی ضروری برای حفظ عملکرد تیروئید هستند. در تولید گلبول های قرمز خون به آهن نیاز دارید.

 

منیزیم ماده مغذی لازم برای تعادل الکترولیت است. پتاسیم از عملکرد عصب شما مراقبت می کند، در حالی که مس خطر بیماری های قلبی عروقی و پوکی استخوان را کاهش می دهد، وضعیتی که استخوان ها شکننده می شوند.

 

نارگیل حاوی مواد معدنی کمیاب است

 

حاوی اسیدهای چرب سالم است

روغن نارگیل در برخی از چربی های اشباع شده زیاد است. این چربی ها در مقایسه با بیشتر چربی های رژیم تأثیرات متفاوتی در بدن دارند.

 

اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل می توانند بدن شما را به سوزاندن چربی تشویق کنند و انرژی سریع بدن و مغز شما را تأمین می کنند. آنها همچنین کلسترول HDL (خوب) را در خون شما افزایش می دهند، که ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند ( 1 ).

 

اکثر چربی های رژیم غذایی به عنوان تری گلیسیریدهای با زنجیره بلند (LCTs) دسته بندی می شوند، در حالی که روغن میوه نارگیل حاوی مقداری تری گلیسیرید با زنجیره متوسط (MCTs) است که زنجیره های اسید چرب کوتاه تری هستند.

 

هنگامی که MCT می خورید، تمایل دارند مستقیماً به کبد شما بروند. بدن شما از آنها به عنوان یک منبع سریع انرژی استفاده می کند یا آنها را به کتون تبدیل می کند.

 

کتون ها می توانند مزایای زیادی برای مغز شما داشته باشند و محققان در حال مطالعه کتون ها به عنوان درمانی برای صرع، بیماری آلزایمر و سایر شرایط هستند.

 

نارگیل یک مرطوب کننده عالی برای پوست مستعد آکنه است

برخلاف تصور عمومی، یکی از فواید نارگیل کمک به مبارزه با آکنه است. بسیاری از افراد به اشتباه معتقدند که خوردن غذایی با محتوای چربی بالا منجر به مشکلات پوستی می شود.

 

حداقل سه عامل در ایجاد آکنه موثر است:

 

تولید بیش از حد روغن

منافذ مسدود شده

باکتریهایی به نام Propionibacterium acnes (P. acnes)

 

برخی از عوامل ممکن است خطراتی مانند تغییرات هورمونی، کمبود خواب و چاقی را افزایش دهند.

 

یکی از شواهد اثرگذاری نارگیل در برابر آکنه، تحقیقی است که در سال 2009 در مجله تحقیقات پوست انجام شده است. با انجام این تحقیق دریافتند که اسید لوریک، که به مقدار زیادی در نارگیل وجود دارد، می تواند التهاب آکنه را کاهش دهد.

 

حتی ممکن است گزینه درمانی بهتری نسبت به بنزوئیل پراکسید باشد که یک درمان رایج آکنه است.

 

یکی دیگر از مزایای نارگیل این است که حاوی اسید کاپریک است که باعث کاهش خشکی پوست می شود. اسید چرب لایه ای ایجاد می کند که رطوبت پوست را به دام می اندازد.

 

از خاصيت نارگيل تازه به جلوگیری از کمبود آب بدن می توان اشاره کرد

آب موجود در نارگیل جوان یکی از بالاترین منابع الکترولیت است.

 

الکترولیت ها وظیفه هیدراتاسیون مناسب بدن را دارند تا عضلات و اعصاب بتوانند عملکرد مناسب داشته باشند.

 

بنابراین، نوشیدن آب نارگیل جوان پس از یک تمرین شدید به جای نوشیدنی های ورزشی مفیدتر است.

 

از خواص نارگیل تازه می توان به تامین آب مورد نیاز بدن اشاره کرد

 

به رفع نیازهای غذایی کمک می کند

آب نارگیل همچنین کم کالری، کربوهیدرات و قند است و تقریباً کاملاً بدون چربی است. علاوه بر این، سرشار از اسید اسکوربیک، ویتامین های گروه B و پروتئین است.

 

ممکن است سلامت قلب را تقویت کند

در برخی از نقاط جهان، نارگیل - که با روغن نارگیل پر شده است - یک ماده اصلی غذایی است که مردم برای نسل های مختلف از آن رونق می گیرند.

 

به عنوان مثال، مطالعه ای در سال 1981 نشان داد كه جمعیت توكلائو ، یک زنجیره جزیره در جنوب اقیانوس آرام، بیش از 60٪ كالری خود را از نارگیل به دست می آورند. محققان نه تنها سلامت کلی، بلکه میزان بسیار کمی از بیماری های قلبی را گزارش کردند.

 

مردم کیتاوان در پاپوآ گینه نو نیز نارگیل زیادی را در کنار غذاها، میوه ها و ماهی مصرف می کنند و سکته مغزی یا بیماری قلبی کمی دارند.

 

غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها فراهم می کند

علاوه بر این، گوشت نرم یا گوشت موجود در داخل نارگیل به بازگرداندن آسیب بافت اکسیداتیو کمک می کند و حاوی منبع چربی های سالم، پروتئین ها و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است.

 

چربی خوب را بالا می برد

علی رغم شگفتی های شفابخش طبیعی، بسیاری از مردم هنوز در مورد اینکه روغن نارگیل برای سلامتی ما مفید است یا نه به دلیل محتوای بالای چربی های اشباع سردرگم هستیم.

 

با این حال، روغن نارگیل هیدروژنه را با روغن نارگیل خالص بکر خنک و سرد مخلوط نکنید. روغن نارگیل خالص از نارگیل های بالغ که حاوی گوشت سخت تری هستند، گرفته می شود.

 

گوشت سفید خرد و جمع شده و سپس در دمای 90–100 درجه فارنهایت تحت فشار سرد قرار می گیرد. روغن نارگیل بکر فرآوری نشده و تصفیه شده هیدروژنه نیست و یک انتخاب مطمئن برای مصرف است.

 

روغن نارگیل حاوی چربی های اشباع طبیعی است

 

ممکن است کلسترول HDL (خوب) را افزایش دهد

روغن نارگیل حاوی چربی های اشباع طبیعی است که سطح کلسترول HDL (خوب) را در بدن افزایش می دهد. همچنین ممکن است به تبدیل کلسترول LDL (بد) به فرم مضر کمتری کمک کنند.

 

با افزایش HDL، بسیاری از متخصصان بر این باورند که روغن نارگیل ممکن است سلامت قلب را در مقایسه با بسیاری دیگر از چربی ها تقویت کند.

 

در یک مطالعه در 40 زن، روغن نارگیل کلسترول کل و LDL (بد) را کاهش داد در حالی که HDL را افزایش داد، در مقایسه با روغن سویا.

 

مطالعه دیگری روی 116 بزرگسال نشان داد که پیروی از یک برنامه غذایی شامل روغن نارگیل باعث افزایش سطح کلسترول HDL (خوب) در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر می شود.

 

کمک به کاهش وزن

گرچه روغن نارگیل چربی اشباع شده است، اما بر خلاف چربی اشباع شده با کالری بالا، آغشته به کلسترول و با زنجیره طولانی نیست. این ماده غنی از یک اسید چرب با زنجیره متوسط ​​است که می تواند به تقویت متابولیسم و به کاهش چربی کمک کند.

 

به سرعت متابولیزه می شود و به جای اینکه چربی به شکم شما بچسبد، به عنوان انرژی می سوزد. همچنین به سم زدایی بدن کمک کرده و دستگاه گوارش را متعادل می کند.

 

یکی از معروف ترین کاربردهای روغن نارگیل برای پختن مواد غذایی است. روغن نارگیل یکی از پایدارترین روغن ها هنگام پخت و پز در حرارت زیاد است.

 

هنگام گرم شدن در دمای طبیعی پخت و پز مانند سایر روغن های گیاهی، مواد جانبی مضر ایجاد نمی کند. علاوه بر این، می توان از آن برای پخت و پز و تهیه دسرهای خوشمزه خام و گیاهی استفاده کرد.

 

زیبایی و سلامت پوست را بهبود می بخشد

روغن نارگیل را می توانید به صورت موضعی روی پوست و مو استفاده کنید.

 

ممکن است عملکرد مغز را در بیماری آلزایمر تقویت کند

بیماری آلزایمر شایع ترین علت زوال عقل است. معمولاً افراد مسن را درگیر می کند. این شرایط توانایی مغز شما را در استفاده از گلوکز برای انرژی کاهش می دهد.

 

محققان پیشنهاد کرده اند که کتون ها می توانند یک منبع انرژی جایگزین برای این سلول های مغزی سوء عملکرد فراهم کنند تا علائم بیماری آلزایمر را کاهش دهند.

 

نویسندگان یک مطالعه در سال 2006 گزارش کردند که MCTs باعث بهبود عملکرد مغز در افراد مبتلا به اشکال خفیف تری از بیماری آلزایمر می شود.

 

با این حال، تحقیقات هنوز مقدماتی است و هیچ مدرکی نشان نمی دهد که روغن نارگیل خود با این بیماری مقابله می کند.

 

ممکن است به کاهش چربی مضر شکم کمک کند

از آنجا که برخی از اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل می توانند اشتها را کاهش دهد و چربی سوزی را افزایش دهند، ممکن است به کاهش وزن نیز کمک کند.

 

چربی شکم یا چربی احشایی در حفره شکم و اطراف اندام های شما قرار می گیرد. به نظر می رسد MCT در مقایسه با LCT در کاهش چربی شکم به ویژه موثر است.

 

چربی شکم، مضرترین نوع، با بسیاری از بیماری های مزمن مرتبط است.

دور کمر یک نشانگر دقیق برای میزان چربی در حفره شکم است.

 

در یک مطالعه 12 هفته ای بر روی 40 زن مبتلا به چاقی شکمی ، کسانی که 2 قاشق غذاخوری (30 میلی لیتر) روغن نارگیل در روز مصرف می کردند، هم در شاخص توده بدن (BMI) و هم در دور کمر کاهش قابل توجهی داشتند.

 

در همین حال، یک مطالعه 4 هفته ای روی 20 مرد مبتلا به چاقی، کاهش دور کمر را به میزان 1.1 اینچ (2.86 سانتیمتر) پس از مصرف 2 قاشق غذاخوری (30 میلی لیتر) روغن نارگیل در روز نشان داد.

 

روغن نارگیل هنوز کالری زیادی دارد، بنابراین باید از آن کم مصرف استفاده کنید. با جایگزینی برخی از روغن های پخت و پز خود با روغن نارگیل می توانید یک کاهش وزن داشته باشید، اما در کل شواهد متناقض است.

 

از خواص نارگيل می توان به بالابردن سیستم ایمنی بدن اشاره کرد

 

چند مزیت برتر نارگیل برای سلامتی

جدا از مزایای ذکر شده در بالا، در اینجا مواردی دیگر برای استفاده از موارد زیر آورده شده است:

 

از سلامت سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می کند: ضد ویروس، ضد باکتری، ضد قارچ و ضد انگلی است.

منبع طبیعی سریع انرژی را فراهم می کند و عملکرد جسمی و ورزشی را افزایش می دهد.

هضم و جذب مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی را بهبود می بخشد.

 

ترشح انسولین و علائم مرتبط با دیابت را بهبود می بخشد.

از طریق کاهش انسولین و از بین بردن رادیکال های آزاد که باعث پیری زودرس می شوند، از بدن در برابر سرطان محافظت می کند.

 

خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد و کلسترول خوب (HDL) را بهبود می بخشد. اما افرادی که بیماری قلبی دارند به دلیل چربی نارگیل باید از مصرف آن خودداری کنند.

 

به محافظت در برابر بیماری های کلیوی و عفونت مثانه کمک می کند.

به سلامت و جوان بودن مو و پوست کمک می کند، از چین و چروک، افتادگی پوست، لکه های پیری جلوگیری کرده و از پوست در برابر آفتاب محافظت می کند.

 

خواص شیره نارگیل :

یکی از خواص شیر نارگیل، تب‏بُر، مقوی باء (تقويت کننده ی نيروی جنسی)، نشاط آور، مدر و سمی.

 

از خواص نارگیل می توان به بالا بردن عملکرد مغز اشاره کرد

 

چند نکته برای مصرف نارگیل :

* شيره ی نارگيل با شير نارگيل متفاوت است. شيره ی نارگيل همان مايع آبکی درون نارگيل است، اما شير نارگيل از جوشاندن مخلوط مساوی آب و گوشت نارگيل خرد شده حاصل می شود، به طوری که وقتی به حالت کف آلود درآمد آن را از شعله بر می دارند و سپس صاف می کنند.

 

* نارگيل به دليل داشتن چربی زياد و مواد مغذی، چاق كننده است.

 

* نارگيل هنگامی كه نارس است مقدار بيشتری شيره دارد، ولی به تدريج كه ميوه می‌ رسد مقدار شيره آن كمتر می شود. پس برای اطمينان از تازه بودن نارگيلی که می خريد، آن را تکان دهيد تا صدای شيره ی آن را بشنويد. دقت کنيد که نارگيل سنگين تر، تازه تر است.

 

* اين ميوه به دليل گرم بودن ممكن است در گرم مزاجان مشكلاتي ايجاد كند. لذا اين گونه افراد بايد آن را با ميوه‌هاي ترش، ليمو و يا هندوانه بخورند.

 

* نارگيل دير هضم است، بنابراين کساني که دچار ناراحتی های گوارشی هستند، بايد هنگام مصرف آن مراقب باشند.

 

* با اين که روغن نارگيل يک روغن گياهی است، اما دارای مقدار زيادی چربی اشباع می باشد. به همين دليل افراد دچار چربی خون بالا و بيماران قلبی نبايد از روغن نارگيل استفاده کنند.

 

گردآوری: بخش آشپزی