مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1399/06/09

طرز تهیه شیرینی لطیفه



 

طرز پخت شیرینی لطیفه

 

طرزتهیه شیرینی لطیفه، از شیرینی های پرطرفدار

شیرینی لطیفه یکی از انواع شیرینی های خامه ای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است. شیرینی لطیفه از دو تکه نان تهیه می شود که بین این دو تکه نان با خامه پر می شود ، احتمالا به دلیل لطافت نان های این شیرینی نامش را لطیفه گذاشته اند.

شیرینی لطیفه

مواد لازم برای شیرینی لطیفه :

تخم مرغ 3 عدد
آرد 1 پیمانه (105 گرم)
کرم تارتار نصف قاشق چایخوری
شکر نصف پیمانه (75 گرم)
بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
خامه فرم گرفته 250 گرم

 

‎25 گرم از آرد کم کنید و به جای آن نشاسته ذرت اضافه کنید یا 1 قاشق سوپخوری

 

‎طرز تهیه شیرینی لطیفه :

‎ابتدا سينى فر را كاغذ روغنى بيندازيد و روى آن را كمى چرب كنيد و با آرد كمى آغشته كنید و كنار بگذاريد. فر را يک ربع قبل روى 170 درجه سانتىگراد روشن كنيد، زرده و سفيده هاى تخم مرغ را از هم جدا كنيد، زرده را با نيمى از شكر و وانيل آنقدر بزنید تا كرم رنگ و كشدار شود.

 

سفيده تخم مرغ را كمى بزنید پودر تار تار را روى آن بریزید و مجدداً سفيده را بزنید (پودر تار تار در اين شيرينى مهم است زيرا باعث سفتى و بهتر فرم گرفتن سفيده می شود)، زمانی که سفيده كم كم كف كرد شكر را آرام آرام اضافه كنيد تا كاملا سفت شود و جاى پره هاى همزن روى سفيده بماند.

 

سپس سفيده را به مايه زرده اضافه کنید و به صورت دورانى هم بزنید، آرد را كه قبلا با بكينگ پودر مخلوط كرده بوديد روى مايه سفيده الک كنید و كم كم با حركت دورانى تمام مواد را با هم تركيب كنيد، سپس مايه را داخل قيفى كه ماسوره ی آن ساده است بریزید و با فاصله درون سينى فر بریزید و در طبقه وسط فر به مدت 10 تا 12 دقيقه بپزید.

 

اين نان ها بعد پخت بزرگتر می شوند پس سايز آنها را كوچکتر بگیرید قبل از گذاشتن نان ها درون فر روى آنها پودر قند بپاشيد و بعد از پخته شدن و خنک شدن نان ها خامه شيرين شده آماده را فرم دهيد روى نان ها قبل از ريختن خامه چند قطره بهار نارنج بریزید (زياد نزنيد چون نان ها خيلى خيس می شود اين كار باعث عطر خوب نان ها می شود) و با كمک قيف خامه بريزيد و نان بعدى را روى آن قرار دهيد.

 

درست کردن شیرینی لطیفه

 

‎نكاتی برای تهیه شیرینی لطیفه:

می توان داخل خامه فرم گرفته در حين زدن 1 قاشق شير پرچرب بريزيد تا خامه شما سبک شود.

 

 اين نان را به صورت گرد گرد كوچک به وسيله قيف بریزید به اين صورت كه قيف را طورى در دست بگیرید كه از مايه فقط در قسمت مركز بریزید به هيچ وجه مایه داخل قيف را به حالت چرخشى نریزید.

 

 اين نان را می توان به صورت باريک اندازه يک بند انگشت هم درست كرد و براى مصرف تيراميسو استفاده كرد. براى تزيين می توان از پودر پسته و يا ترافل هاى رنگى استفاده كرد.

 

 دقت کنید دمای فر نباید زیاد باشد زیرا باعث سوختن و نپختن شیرینی می شود. دمای فرها متفاوت است. خودتان مراقب باشید که شیرینی تان نسوزد.

 

گردآوری: بخش آشپزی