مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1399/06/02

طرز پخت چند روش نان سبزیجات



 نکاتی برای پخت نان سبزیجات, درست کردن نان سبزیجات

طرز پخت نان سبزیجات

 

طرز تهیه نان سبزیجات 

نان سبزیجات نوعی نان سبک است که با سبزیجات داخل آن می تواند غذایی مناسب برای افراد روزه دار باشد. در ادامه 3 روش متفاوت از تهیه ی نان سبزیجات را برای شما آورده ایم.

طرز تهیه نان سبزیجات در فر:

مواد لازم برای نان سبزیجات:

 شکر  1 قاشق چایخوری
 نمک 1 قاشق چایخوری 
 مایه خمیر 1/5 قاشق سوپخوری 
 فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری 
آرد سفید  400 گرم 
 شیر گرم  1 لیوان
 سبزیجات تازه خرد شده (شوید، جعفری، پیازچه و آویشن)  3 قاشق غذاخوری

 

پخت نان سبزیجات در فر:

ابتدا شکر را در شیر گرم بریزید و مایه خمیر را به آن اضافه کنید. در ظرف را ببندید تا ۵ دقیقه بماند و روی سطح آن پف کند. به آرامی هم بزنید و آرد و نمک را اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد سپس روی آن را بپوشانید و در جای گرم بگذارید بماند تا حجم آن دو برابر شود.

 

یک قالب مکعب مستطیل 10*30 را چرب کنید و آرد بپاشید. خمیر را با سبزیجات مخلوط ‌کنید و در قالب قرار بدهید. روی سطح آنرا با کارد چند شکاف بدهید و روی آنرا بپوشانید. خمیر را حدود 30 دقیقه در جای گرم قرار بدهید تا باز پف کند.

 

فر را با دمای 400 درجه گرم کنید و به مدت 35 دقیقه بپزید بعد از قالب جدا کنید و ورقه ورقه ‌کنید. این مواد برای 4 تا 6 نفر است.

 

* برای نرم شدن نان آن را با یک ظرف آب داخل فر قرار بدهید.

 

دستور پخت نان تره جعفری حلزونی:

تهیه ی نان سبزیجات به روش حلزونی

 

مواد لازم برای نان سبزیجات عمامه ای :

 آرد  2 کیلو و نیم
 شکر 25 گرم 
 نمک 25 گرم 
 مخمر  50 گرم
 زردچوبه 1 قاشق غذاخوری 
 فلفل قرمز نصف قاشق مرباخوری 
 روغن مایع  250 گرم
 پیاز رنده شده  3 عدد
سبزی خرد شده تره و جعفری 750 گرم
آب 1 کیلو

 

طرز تهیه نان سبزیجات به شکل حلزونی:

آرد، شکر، نمک، مخمر، زردچوبه، فلفل قرمز، روغن مایع و آب ولرم را میکس کنید. از خمیر چونه های 250 گرمی بردارید و بعد از چونه کردن آن ها را 20 تا 30 دقیقه استراحت بدهید. 

 

سپس با وردنه یا دست به شکل نواری پهن صاف کنید. سبزی و پیاز را زیر و روی آن ها بریزید و بپیچید. می توانید پیاز را حذف کنید. اجازه بدهید 30 دقیقه ی دیگر هم استراحت کند. سپس پف آن را با دست بخوابانید و در فر از قبل گرم شده در دمای 230 درجه قرار بدهید. و بعد از 10 دقیقه دمای فر را کمتر کنید. و اجازه بدهید نان های شما بپزند.

 

روی نان ها را می توانید مخلوط کنجد و تخم مرغ و کمی روغن بمالید.

 

* برای نرم شدن نان آن را با یک ظرف آب داخل فر قرار بدهید.

 

طرز پخت نان سبزیجات به روش دیگر:

طرز پخت نان سبزیجات لقمه ای

 

مواد مورد نیاز برای پخت نان سبزیجات :

شیر ولرم  نصف لیوان 
 پودر خمیرمایه 6 گرم 
 شکر  1 قاشق چایخوری
 نمک  1 قاشق چایخوری
 تخم مرغ 1 عدد 
 روغن مایع یا زیتون  2 تا 3 قاشق غذاخوری
آرد نانوایی یا آرد شیرینی پزی  حدودا 300 گرم (کمتر از دو لیوان)

 

طرز تهیه و پخت نان سبزیجات: 

1 قاشق شکر را با شیر ولرم مخلوط کنید، سپس پودر خمیر مایه را اضافه کنید و در آن را بگذارید تا 10 دقیقه به عمل بیاید.

تخم مرغ و روغن مایع و نمک و خمیر مایه به عمل آمده و آرد الک شده را  تا زمانی که خمیر به دست نچسبد کم کم اضافه کنید. (آرد زیاد نان را سفت و سنگین می کند) خمیر را 10 دقیقه ورز بدهید.

 

یک کاسه تمیز بردارید و کمی با روغن چرب کنید سپس خمیر را داخل کاسه قرار دهید و روی آن را بپوشانید. کاسه را در محیطی نسبتاً گرم قرار بدهید تا به مدت 1 ساعت استراحت کند.

بعد از 1 ساعت پف خمیر را بگیرید و داخل آن را سبزیجات مورد علاقه ی خود را بریزید. می توانید پنیر یا هر چیز دیگری را به نانتان اضافه کنید.

 

خمیر را به دلخواه خود به 7 یا 8 قسمت تقسیم کنید و در سینی قرار دهید. روی سینی را بپوشانید تا 20 دقیقه استراحت کند. سپس ترکیب زرده تخم مرغ و زعفران را روی خمیر بمالید.

 

خمیر را در فر 190 درجه به مدت 15 الی 20 دقیقه قرار دهید. یک ظرف پر از آب را همراه خمیر در فر بگذارید تا نان ها نرم و لطیف پخته شوند. و خشک نشوند.

 

گردآوری: بخش آشپزی