مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1398/11/27

طرز تهیه انواع حلیم گندم



 حلیم گندم با گوشت,حلیم گندم با مرغ

طرز تهیه حلیم گندم

 

مواد لازم برای تهیه حلیم با گوشت:

گندم پوست کنده 2 پیمانه 
گوشت با دنبه  300 - 400 گرم
پیاز بزرگ 1 عدد 
نمک و فلفل  به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار کم 
روغن  به مقدار لازم
کنجد و پودر دارچین برای تزیین 

 

طرز تهیه حلیم گندم با گوشت:

ابتدا گندم ها را بشویید و سپس گندم ها را با یک عدد پیاز بزرگ نگینی شده و گوشت و کمی دنبه و نمک و کمی زردچوبه و مقداری آب داخل زودپز بریزید برای اینکه داخل زودپز می ریزید حتما باید روغن داخل آن بریزید و اجازه بدهید کاملا بپزد. بعد از پخت آن را داخل مخلوط کن بریزید و تا حسابی له و کش دار شود.

 

سپس داخل ظرف بریزید و با پودر دارچین و کنجد تزیین کنید. 

 

  بیشتر بخوانید:

 

نکته:

زمانی که حلیم پخت، و آن را مخلوط کردید اگر سفت بود مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و هم بزنید و سپس نمک آن را بچشید.

 

اگر شل بود آن را روی شعله بگذارید تا غلیظ تر شود.

 

طرز تهیه حلیم با مرغ:

طرز تهیه حلیم گندم با مرغ

 

مواد لازم برای پخت حلیم گندم با مرغ :

گندم پوست کنده  2 پیمانه
فیله ی مرغ  200 گرم
پیاز بزرگ  1 عدد
نمک و فلفل سیاه  به مقدار لازم
زردچوبه  به مقدار کم
کنجد و دارچین  برای تزیین

 

طرز تهیه حلیم گندم با مرغ:

ابتدا بلغور گندم را بشویید و سپس گندم را با یک عدد پیاز بزرگ نگینی شده مرغ و نمک و کمی زردچوبه و کمی فلفل سیاه و مقداری آب داخل قابلمه بریزید. می توانید مقداری روغن داخل آن بریزید.

 

مدام هم بزنید که ته نگیرد دقت کنید حلیم نه باید شل باشد و نه خیلی سفت. بعد از اینکه خوب پخت آن را داخل مخلوط کن بریزید تا خوب نرم شود.

 

برای پخت حلیم گندم با مرغ می توانید از گندم پوست کنده استفاده کنید در این صورت گندم را از قبل خیس کنید و زودتر بگذارید بپزد و بعد از نیم پز شدن مرغ را به آن اضافه کنید.

 

سپس آن را با کنجد و پودر دارچین میل کنید.

 

طرز تهیه حلیم بدون گوشت:

طرز تهیه حلیم گندم با گوشت

 

مواد لازم برای حلیم بدون گوشت:

گندم پوست کنده   2 پیمانه
پیاز   1 عدد
نمک و زردچوبه  به مقدار لازم
دارچین برای تزیین  به مقدار لازم

 

طرز تهیه حلیم گندم بدون گوشت :

حلیم گندم بدون گوشت یک حلیم رژیمی محسوب می شود.

برای پخت حلیم، ابتدا گندم را بشویید و داخل قابلمه ای بریزید و با آب اجازه بدهید تا نیم پز شوند سپس داخل آن یک عدد پیاز نگینی شده بریزید و نمک و کمی زردچوبه داخل آن بریزید. و اجازه بدهید کاملا بپزد و له شود و در آخر آن را میکس کنید.

 

نکته برای تهیه حلیم گندم :

بعضی افراد داخل حلیم بدون گوشت رب گوجه می زنند و آن را میکس نمی کنند. که این کاملا سلیقه ای است. اگر خواستید 2 قاشق غذاخوری رب بزنید بعد از زدن رب گوجه فرنگی اجازه بدهید نیم ساعت بجوشد در صورت زدن رب گوجه باید داخل آن زردچوبه ی بیشتری بریزید.

 

اگر نخواستید رب بزنید آن را میکس کنید و داخل آن شیر بریزید و بعد از کمی جوشیدن آن را خاموش کنید.

 

 می توانید نه از شیر استفاده کنید نه از رب گوجه.

 

 بعضی افراد از شکر یا شیره زمان مصرف حلیم گندم استفاده می کنند که در این صورت باید مقداری نمک حلیم را کمتر بریزید.

 

 هر کدام از حلیم های بالا را می توانید با گوشت بوقلمون بپزید چه ران و چه سینه ی بوقلمون در صورت تمایل مقداری دنبه گوسفند هم به آن اضافه کنید.

 

 برای پخت حلیم گندم نذری از گوشت استفاده می کنند.

 برای درست کردن حلیم گندم کش دار حتما آن را خوب میکس کنید.

 مقدار گندم برای حلیم به تعداد افراد متغییر است.

 

نکاتی برای پخت حلیم

 

خواص گندم و حلیم گندم :

حلیم گندم علاوه بر داشتن خاصیت سیركنندگی، منبع بسیار خوبی از روی، منیزیم، آهن و نیاسین است. معمولا برای تهیه حلیم، از گندم سبوس‌دار استفاده می‌شود كه این ماده به دستگاه گوارش كمك زیادی می‌كند. این غذا مزایای دیگری هم دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم:

 

فیبر موجود در گندم سبوس‌دار باعث كاهش كلسترول خون، كاهش فشارخون، كنترل قندخون و كاهش احتمال لخته شدن خون شده و منجر به حفظ سلامت قلب و كاهش بیماری های قلبی می شود. 

فیبر موجود در گندم به رفع مشکل یبوست کمک کرده و برای درمان سرطان‌هایی مثل سرطان روده بزرگ بسیار مفید است.

 

گندم سبوس‌دار دارای خاصیت ضدانگلی است و از بروز حساسیت‌ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریك‌ پذیر، التهاب مفاصل و بیماری‌های عصبی جلوگیری می كند. 

 اگر در پخت حلیم از نخود استفاده كنید، این غذا  را سرشار از فولات، ویتامین 6B، ویتامین C و روی خواهید کرد.

 

حلیم به طور کلی به علت داشتن گندم و گوشت، منبع خوبی از آهن بوده و برای زنان، دختران‌جوان و افرادی كه در معرض كم‌خونی هستند، بسیار مناسب است.

 

گردآوری: بخش آشپزی