مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1398/10/15

طرز تهیه برنج کته



 

طرز تهیه برنج کته

 

مواد لازم برای برنج کته :

 برنج 2 پیمانه 
 روغن 3 قاشق غذاخوری 
 نمک به میزان لازم 
 آب به مقدار لازم 

 

طرز تهیه برنج کته :

برای پخت برنج کته، ابتدا برنج تان را پا کنید سپس آن را بشویید و  در آخر آن را خیس کنید. اجازه بدهید یکی دو ساعت خیس بخورد سپس آب آن را خالی کنید و برنج را درون قابلمه بریزید و روی آن آب سرد بریزید. آب سرد به اندازه ای باشد که به اندازه ی یک بند انگشت روی برنج آب قرار بگیرد. مقداری نمک به آن اضافه کنید مراقب باشید نمک زیاد نریزید زیرا قرار نیست آن را آبکش کنید تا نمک اضافی آن خارج شود. اگر نمی دانید چه اندازه نمک بریزید مقدار کمی بریزید و بعد از جوشیدن نمک آن را بچشید، اگر کم بود دوباره اضافه کنید.

2-3 قاشق روغن را هم اضافه کنید آن را هم بزنید و زیر شعله را روشن کنید هنگام پخت برنج کته بهتر است اصلا آن را هم نزنید.

 

اجازه بدهید بجوشد و آب آن تمام شود تا حدی که کف آن خیلی کم آب باشد سپس آن را در وسط جمع کنید مانند دم گذاشتن برنج. البته اگر می خواهید برنج کته شما قالبی باشد آن را جمع نکنید و مقداری روغن روی برنج بریزید و در آن دمکنی قرار بدهید و بعد از بخار پیچیدن زیر آن را خیلی کم کنید. 

 

و در آخر آن را داخل سینی برگردانید.

 

طرز پخت برنج کته

 

نکاتی برای طرز تهیه برنج کته :

اگر می خواهید قالبی در بیاورید و ته آن خشک و طلایی شود هرگز زمانی که برنج تان آماده شد زیر آن را خاموش نکنید و در قابلمه را بگذارید زیرا باعث نرم شدن ته برنج کته شما می شود.

 

 برای پخت برنج کته بهتر است از برنج های ایرانی استفاده کنید.

 اگر از برنج های دانه بلند استفاده می کنید آن را بیشتر خیس کنید.

 اگر میزان آب برنج بیشتر شود برنج شما له می شود.

 

 می توانید از برنج های نیم دانه هم استفاده کنید اما آب آن باید کمتر باشد زیرا برنج زودتر می پزد.

 

گردآوری: بخش آشپزی