مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1398/09/24

طرز تهیه حلوا ساگو



 

طرز تهیه حلوا ساگو

 

حلوا ساگو (ساگه) مخصوص مناطق جنوبی کشور است.

 

مواد لازم برای حلوا ساگو:

 ساگو 1/5 لیوان
 شکر 2 لیوان 
 گلاب 1 لیوان 
 آب  8 لیوان
 زعفران به میزان لازم 
 مغز گردو به میزان لازم 

 

طرز تهیه حلوا ساگو :

ساگو را از یک ساعت قبل مانند برنج خیس کنید به این صورت که با 2 لیوان خیس کنید و سپس آن را به 8 لیوان آب در یک قابلمه بزرگ بریزید و بعد از جوش آمدن به مدت 1 ساعت اجازه بدهید با با شعله ملایم بپزد هر 10 دقیقه یک بار آن را هم بزنید تا حلوا کش دار شود. بعد در یک قابلمه جدا شکر را روی حرارت ملایم قرار بدهید و دائم هم بزنید تا کاملا آب شود و اجازه بدهید قهوه ای شود.

 

و در خوش طعم شدن حلوا بسیار موثر است فقط حواستان باشد که نسوزد و تلخ شود و سپس ساگو پخته شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید (زمانی که ساگو را به شکر آب شده اضافه می کنید کاملا حالت سفت و جمع می شود به آرامی هم بزنید تا رقیق شود.)

 

سپس گلاب و زعفران را هم اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ شود و به غلظت نشاسته یا فرنی که رسید آماده است و شعله گاز را خاموش کنید و مغز گردو را اضافه کنید و در ظرف مناسب سرو کنید.

 

ساگو دارای مقدار متوسط آهن و پتاسیم، کلسیم و مس کم است

 

نکاتی برای طرز تهیه حلوا ساگو:

این میزان مواد مناسب 6 تا 8 نفر می باشد. قابلمه بزرگتر اضافه کنید تا با قل قل کردن به بیرون نپاشد.

 

طعم این حلوا مشابه طعم مسقطی می باشد البته به شرطی که اجازه بدهید شکر قهوه ای رنگ شود.

 

اگر عجله کنید و زمانی که حلوا روی اجاق باشد و گردو را اضافه کنید و با حلوا بجوشد باعث تلخ شدن گردو می شود.

 

5 دقیقه آخر پخت اگر 25 گرم کره اضافه کنید باعث خوشرنگ شدن و براق شدن دسر می شود.

 

ساگو چیست؟

ساگو نوعی نشاسته هست که از میوه نخل ساگو (استوایی و اوریجین تایلند) بدست می آید.

 

ساقه نخل ساگو، به سرعت رشد می کند و می تواند انواع مختلفی از خاک را تحمل کند. نخل های ۲۲۰ الی ۱،۷۶۰ پوندی  بین ۱۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم نشاسته دارند.

 

ساگو را می توانید از لوازم قنادی ها تهیه کنید.

 

ارزش غذایی ساگو

ساگو دارای کالری بالایی است؛ ۳۵۰ کالری در ۱۰۰ گرم. همچنین دارای کربوهیدرات ها بسیار زیادی است، همانطور که بیشتر غذاهای نشاسته دار  مانند نشاسته ای که در سیب زمینی وجود دارد. این ماده غذایی همچنین دارای مقدار متوسط آهن و پتاسیم، کلسیم و مس کم است. همچنین مقادیر زیادی ویتامین ها، بویژه اسید فولیک و سایر ویتامین های  خانواده B دارد.  حاوی مقادیر کم چربی، پروتئین و فیبر است  است.

 

نکته: ساگو مقدار کمی از ارزش غذایی، اما با کالری زیاد است. اگر شما آن را بیش از حد مصرف کنید، ممکن است افزایش وزن داشته باشید. هنگامی که مصرف شدید مقدار و به طور مناسب به مصرف کالری روزانه خود اضافه کنید، این نشاسته می تواند بسیار مفید باشد.

 

گردآوری: بخش آشپزی