مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1397/10/04

کیک لیمو ترش و شیرین



طرز تهیه کیک لیمو ترش و شیرین,نحوه پخت کیک لیمو ترش


مقدار : برای 16 نفر
زمان لازم برای آماده کردن مواد : 20 دقیقه
زمان لازم برای درست کردن کیک : 2 ساعت
زمان لازم برای خنک شدن : 2 ساعت

مواد مورد نیاز :

 کره زده شده 2/3 فنجان
 شکر قهوه ای  ½ فنجان
 آرد سفید  2 و 1/2 فنجان
 پوست لیمو شیرین پودر شده  4 قاشق چای خوری
 تخم مرغ 6 عدد
شکر دانه ریز 2 و 1/4 فنجان
آب لیمو شیرین ½  فنجان
بکینگ پودر ¾ قاشق چای خوری
جوز زمینی 1/8 قاشق چای خوری
پوست لیمو ترش پودر شده 1 قاشق چای خوری 
پودر شکر الک شده 2 قاشق غذا خوری


دستور پخت :
1 - در صورت تمایل می توانید ابتدا مقداری لیموی ژله ای برای تزئین آماده کنید. (طرز تهیه آن در انتها آورده شده است.) فر را روی 350 درجه فارنهایت تنظیم کنید و یک ماهیتابه 33*22/8*5 اینچ را آماده کنید و آن را با ورق فویل بپوشانید.

2 - کره را در یک کاسه بزرگ بریزید و سی ثانیه هم بزنید. به آن شکر قهوه ای اضافه کنید  و آن را هم تا زمانی که کاملا در کره حل شود بزنید. 2 فنجان آرد اضافه کنید و آن را هم بزنید تا خمیر شود، 2 قاشق چای خوری پوست پودر شده لیمو شیرین را هم به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید. سپس خمیر را در ماهیتابه بریزید و آن را فشرده کنید و اجازه دهید برای 20 دقیقه بپزد.

3 - در همین هنگام در یک کاسه متوسط تخم مرغ ها، شکر دانه ریز، باقیمانده آرد، آب لیمو شیرین، بکینگ پودر و جوز زمینی را مخلوط کنید و آن را حداقل برای 2 دقیقه هم بزنید. باقیمانده پوست لیمو ترش و لیمو شیرین را هم در آن بریزید و هم  بزنید. این مخلوط را روی خمیر پخته شده داغ بریزید و بگذارید 20 دقیقه دیگر هم بپزد.  و یا تا زمانی که لبه های کیک به رنگ قهوه ای در بیاید صبر کنید. سپس کیک را از فر بیرون بیاورید و برای مدت یک ساعت بگذارید خنک شود و به مدت 2 ساعت آن را در یخچال قرار دهید.

4 - برای سرو کردن کیک روی آن پودر شکر بپاشید. برای بیرون آوردن کیک از ماهیتابه از فویل استفاده کنید و کیک را به صورت مثلثی ببرید. در صورت تمایل قطعات لیموی ژله‌ای را روی کیک بگذارید . این کیک را می توانید تا 3 روز در یخچال تازه نگه دارید و برای 16 تا 20 نفر سرو کنید.

مواد مورد نیاز برای لیموی ژله ای :

آب  ¼ فنجان
 شکر  ¾ فنجان
 2 لیمو شیرین و یا 10 لیمو ترش کوچک ورقه شده  


طرز تهیه لیموی ژله ای :
در یک ظرف بزرگ آب و شکر را حل کنید و آنها را بگذارید تا بجوشند. ورقه های لیمو را در آن بگذارید و به آرامی بجوشانید. این عمل را یک تا 2 دقیقه انجام دهید و سپس آنها را از ظرف بیرون بیاورید و بگذارید خنک شوند.
عین همین عمل را هم می توانید با پوست لیمو و دیگر مرکبات انجام دهید.

ارزش غذایی : در یک کیک 16 نفره
کالری : 307
 چربی کل 10 گرم
 کلسترول : 100 میلی گرم
چربی اشباع شده : 5 گرم
کربوهیدرات : 52 گرم
چربی تک اشباع شده : 3 گرم 
چربی اشباع نشده : 1 گرم 
فیبر : 0 گرم
شکر : 36 گرم
پروتئین : 4 گرم
ویتامین آ : 340
ویتامین ث : 4 میلی گرم
سدیم : 96 میلی گرم
کلسیم : 30 میلی گرم
آهن : 1 میلی گرم
ارزش غذایی بر اساس رژیم غذایی 200 کالری در روز نوشته شده است.


منبع : seemorgh.com