مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1397/10/04

آشنایی با توفو یا پنیر سویا و خواص آن



 

خاصیت پنیر سویا,خواص پنیر سویا

توفو یک منبع عالی آمینو اسید، آهن، کلسیم و دیگر مواد ریز مغزی است

 

معرفی توفو یا پنیر سویا

توفو یا پنیر سویا غذایی محبوب است که از شیر سویا گرفته می شود. از دلمه بستن شیر تازه ی سویا، فشردن آن به شکل مکعب های کوچک و سرد کردن آن درست می شود. چیزی درست شبیه درست کردن ماست معمولی از شیر. تنها به جای شیر حیوانی از شیر سویا استفاده می شود. مایع آن جدا می شود و باقی مانده آنقدر فشرده می شود تا شکل پنیری و منسجم به خود بگیرند.

 

توفو یکی از اجزای جدا نشدنی آشپزی تایلندی و چینی است که می توان آن را به روش های مختلف پخت تا بافت های مختلفی از نرم و شل تا ترد و برشته به خود بگیرد.

 

فواید توفو بی شمار است. یک منبع عالی آمینو اسید، آهن، کلسیم و دیگر مواد ریز مغزی است.

 

فواید توفو

یکی از فواید توفو این است که یک منبع عالی پروتئین بوده و همه ۸ آمینو اسید ضروری را در خود دارد.

 

پنیر سویا همچنین دارای مقدار زیادی آهن، کلسیم و مواد معدنی مثل منگنز، روی و ویتامین ب۱ است.

 

از نظر سلامتی و ارزش غذایی واقعا عالی است. محققان بر این باور هستند که همان تاثیرات ضد سرطان و ضد بیماری های قلبی که دانه ی سویا دارد را داراست.

 

۱۰۰ گرم توفو حاوی این مواد است:
۷۰ کیلو کالری ۳.۵ گرم چربی ۱.۵ گرم کربوهیدرات ۸.۲ گرم پروتئین ۰.۹گرم فیبر


دیگر فواید توفو

پروتئین سویا که توفو مقدار زیادی از آن را در خود دارد، کلسترول بد خون را پایین می آورد.

یکی دیگر از فواید پنیرسویا این است که در خود فیتواستروژن هایی به نام ایزوفلاون دارد که گروهی از مواد شیمیایی موجود در گیاهان هستند. این مواد ساختار و رفتاری شبیه به هورمون های زنانه استروژن دارند و بنابراین به گیرنده های استروژن موجود در سلول ها متصل می شوند و به این طریق خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهند.

 

خانم های یائسه که فرآیند تولید استروژن طبیعی در بدن آن ها قطع شده است، به این ترتیب با مصرف سویا و استروژن ضعیف موجود در آن، می توانند عوارض ناشی از نبود استروژن را کاهش دهند.

 

خواص توفو,آشنایی با پنیر سویا

پروتئین سویا که توفو مقدار زیادی از آن را در خود دارد، کلسترول بد خون را پایین می آورد

 

خرید و نگهداری توفو

پنیر سویا ممکن است در بسته بندی های تکی یا باز عرضه شود.

بعد از باز شدن بسته حتما باید پنیر سویا را در یخچال نگهداری کنید.

 

درست مثل پنیر معمولی، ابتدا آن را آب کشی کنید، سپس در ظرف در دار قرار داده و روی آن آب بریزید. به این ترتیب می توانید توفو را تا یک هفته نگهداری کنید.

پنیر سویا اغلب در فروشگاه های مواد غذایی مخصوص گیاه خوار ها یافت می شود.

 

پنیر سویا مزه و طعم طبیعی( بی مزه) دارد. بنابراین می توان از آن با روشهای متنوع استفاده کرد.

توفوهای سفت تر برای پختن، گریل کردن و تفت دادن با سبزیجات مناسب هستند.

 

توفوهای نرم برای درست کردن سس، سوپ و همراه سالاد مناسب هستند.

در آینده طرز تهیه غذاهای آسان و سالم با پنیر سویا را به شما آموزش خواهیم داد.


مراقبت های خاص

توفو هم مانند تمامی فرآورده های دیگر سویا، حاوی مقدار زیادی اکسالات است. کسانی که سابقه ی سنگ کلیه ی اکسالاتی داشته اند نباید سویا مصرف کنند.

همچنین خانم هایی که تومورهای حساس به استروژن در سینه ی خود داشته اند باید مصرف سویا را محدود کنند.

اگر شما هم از این موارد داشته اید حتما قبل از مصرف توفو با پزشک خود مشورت کنید.

 

منبع : banooyeshahr.com