مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1397/10/04

كلم پلو شیرازی خوشمزه



کلم پلو شیرازی

 

 اگر مى خواهيد از سبزيجات بيشتر در غذاها يتان استفاده كنيد ، ما به شما كلم پلو را پيشنهاد مى كنيم . اين غذا باب طبع بچه ها است و بسيار لذيذ است.

 

مواد لازم:

برنج

1 کیلو

كلم خرد شده

1 کیلو

سبزی (شوید، تره، ترخان، ریحان) خرد شده

نیم کیلو

پیاز

2 عدد

روغن

به اندازه کافی

نمک

به اندازه کافی

فلفل

به اندازه کافی

آبلیمو

به اندازه کافی

 

مواد لازم جهت كوفته ریزه:

گوشت چرخ كرده
300 گرم
آرد نخود چی
4 قاشق غذا خوری
پیاز
1 عدد
روغن
به میزان کافی
نمک به میزان کافی
فلفل به میزان کافی
زردچوبه به میزان کافی

 

طرز تهیه:

 برنج را با مقداری نمك چند ساعت قبل خیس‌میكنیم، كلم‌ها را پوست كنده و به صورت خلال خرد و با نمك و فلفل و زرد چوبه سرخ‌میكنیم و در حین سرخ شدن دو قاشق آبلیمو به آن اضافه‌میكنیم.

 

سبزی را پس از اینكه تمیز كردیم شسته و خوب خرد‌میكنیم

 

برنج را با نصف قاشق مربا خوری زرد چوبه‌میجوشانیم، آبكش‌میكنیم، سبزی و كلم سرخ شده را در صافی با برنج مخلوط‌میكنیم و در قابلمه‌میریزیم و دم‌میكنیم.

 

طرز تهیه كوفته ریزه:

پیاز را روی گوشت چرخ كرده رنده‌میكنیم. آرد نخودچی، نمك،فلفل و زرد چوبه را اضافه‌می كنیم و خوب ورز‌میدهیم.و آنها را به صورت كوفته ریزه در‌میآوریم و سرخ‌میكنیم.. پیاز را هم خرد و سرخ‌میكنیم.

 

كوفته‌ها را وسط پلو‌میگذاریم تا همراه پلو دم بكشد.وقتی پلو دم كشید آن را در دیس‌میكشیم و با پیاز سرخ شده تزیین‌میكنیم.

 

نكته1:برای اینكه پیاز سرخ شده ترد و خوش رنگ شود پیاز را كه خرد‌میكنیم مقداری نمك به آن‌میزنیم، بعد سرخ‌میكنیم.

 

نكته2:می توانیم از كلم سر(قمری) یا كلم برگ استفاده كنیم.