مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1397/10/04

شيرينی کارامل



 

 

شيرينی کارامل

 


مواد لازم :

 

 

شکر (ترجیحا شکر قهوه ای)
نصف لیوان
کره
230 گرم
تخم مرغ درشت
3 عدد
آب
دو قاشق غذاخوری
عصاره وانیل یک قاشق
نمک یک چهارم قاشق مرباخوری
آرد یک و سه چهارم لیوان
پودر کاکائو یک چهارم لیوان
گردو ریز خرد شده 2 لیوان

 

 

طرز تهیه:

 

 

* فر را روی ۱۸۰ درجه سلسیوس تنظیم کنید و سینی فر را در طبقه وسط قرار دهید. * کف ۲ سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و کنار بگذارید. * شکر و کره را به مدت ۲ دقیقه هم بزنید تا نرم و سبک شود. * زرده تخم مرغ، آب، وانیل و نمک را به کره اضافه کنید وهم بزنید. * در این مرحله آرد و پودر کاکائو را اضافه کنید و با سرعت کم هم بزنید تا خوب مخلوط شود. * سفیده ها را بزنید تا کف دار شود. گردوها را نیز در ظرف جداگانه بریزید. *خمیر هر شیرینی به اندازه ۲ قاشق مرباخوری را به شکل توپک با دست فرم دهید، توپک ها را ابتدا در سفیده تخم مرغ و سپس گردوها بغلتانید. توپک ها را روی سینی قرار داده و با استفاده از پشت قاشق مرباخوری یا انگشت فشار دهید. *شیرینی ها را به مدت ۱۰ دقیقه بپزید وسپس از فر خارج کنید. کمی سس کارامل را درحفره روی شیرینی بریزید و دوباره برای ۷ دقیقه تا این که کمی طلایی شود، در فر قرار دهید.

 

 

مواد لازم برای سس کارامل :

 

 

شکر
یک و نیم لیوان
آب
یک سوم لیوان
خامه غلیظ
یک و نیم لیوان
عصاره وانیل
نصف قاشق مرباخوری

 

 

طرز تهیه:

 

 

آب و شکر را در ظرف مخلوط کنید و روی حرارت کم با در پوشیده قرار دهید تا شکر آب شود. حرارت را زیاد کنید، در ظرف را بردارید و بگذارید به مدت ۵ تا ۷ دقیقه بجوشد تا کمی قهوه ای شود. هر چند دقیقه آ ن را هم بزنید و مراقب باشید زیرا در این مرحله امکان سوختن کارامل وجود دارد. خامه و وانیل را اضافه کنید و روی حرارت کم قرار دهید تا سس غلیظ و یکدست شود.