مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1397/10/04

دلمه کلم با مرغ



 

 

<p><br /></p> <p><br /></p> <p><br /></p> <p><span style=

 

 

مواد لازم:

 

 

کلم
1 عدد ۱(تا ۵/۱ كيلوگرم )
گوشت سينه مرغ
۵ /.كيلوگرم
سيب زمينی پخته شده
۳ عدد كوچك
زنجبيل
يك سوم قاشق چايخوری
قارچ ريز شده ۲۵۰ گرم
پيازچه ۵ عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
سیر ۲ حبه

 

 

 

طرز تهيه:

 

يك قابلمه بزرگ را آب كرده و روی حرارت قرار می دهيم تا آب جوش آيد، ۳ قاشق غذاخوری پر نمك داخل آن ريخته و برگ های اطراف كلم را جدا كرده تا به برگ های تازه برسيم، سپس آن را با كارد تيز جدا می كنيم و داخل آب جوش حدود چند ثانيه قرار می دهيم.

 

سپس از داخل آب جوش آن را بيرون آورده و داخل ظرفی كه محتوی آب سرد است قرار می دهيم، ورقه های برگ كلم را از داخل آب سرد بيرون آورده و روی پارچه ای تميز پهن می كنيم و روی آن را می اندازيم.

 

حال گوشت سينه مرغ را ريز خرد كرده و قارچ را ريز خرد می كنيم، پيازچه ها را ريز خرد كرده، سيب زمينی پخته شده را از رنده درشت رد كرده و قسمت وسط كلم را ريز خرد می كنيم، حدود يك ليوان اين مواد را در ظرفی ريخته و نمك و فلفل و زنجبيل و سير را اضافه می كنيم و با دست، مايه را مخلوط می كنيم.

 

مواد آماده پيچيدن است، برگهای آماده را برداشته و يك قاشق از مواد را داخل برگ كلم قرار داده و آن را می پيچيم، دلمه های پيچيده شده را در ظرف مخصوص قرار داده و داخل قابلمه ای كه در آن آب است قرار می دهم و روی حرارت می گذاريم. در ظرف را بسته تا با بخار آب دلمه ها پخته شوند، پس از۲ ساعت با حرارت متوسط دلمه آماده است.

 

 

سس مخصوص روی دلمه:

 

1عدد پياز بزرگ كه ريز خرد كرده ايم همراه با ۲ قاشق روغن كمی تفت می دهيم، آن گاه حدود ۲۰۰ گرم قارچ ريز شده را به آن اضافه می كنيم و كمی با پيازها تفت می دهيم.

 

حدود ۵/۱ تا ۲ ليوان آب به آن اضافه كرده و يك عدد سيب زمينی كوچك را با رنده ريز خرد كرده و همراه با نمك و فلفل به مخلوط بالا می افزائيم تا پخته شود و كمی غليظ شود، سپس ۲ قاشق غذاخوری خامه با آن مخلوط می كنيم و پس از يكی دو جوش شعله را خاموش كرده و مايه را با كيسه له می كنيم، سس شما آماده است و روی دلمه های پخته شده بريزيد.