مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1397/10/04

طرزتهیه باقلا قاتق



 

 

باقلاقاتق

 


مواد لازم (براى 7 نفر )


پاچ باقلاى سبز يا لوبيا چيتى يا لوبيا رشتى تازه
3 كيلويا پاچ باقلاى خشك (500 گرم)
شويد خشك
4 قاشق غذاخورى يا شويد تر (يك دسته كوچك)
تخم مرغ
3 عدد
سير
يك و نيم بته
زردچوبه نصف قاشق چايخورى
فلفل و نمك به اندازه كافى
روغن يا كره 200 تا 250 گرم

 

 

نکته:كره طعم خورش را لذيذتر مىكند

طرز تهيه

پاچ باقلاى سبز را از دو پوست درآورده تميز میشوئيم. سير را پوست كنده و پرهاى سير را ريز میكنيم, آنگاه باقلا و سير ريز شده و زردچوبه و شويد خشك(در صورتى كه شويد تر بكار رود آنرا ريز خرد مىكنيم) و كره را مخلوط نموده در قابلمه يا گمج(كه ظرف سفالى لعاب دار است و معمولا گيلانى ها از آن براى باقلا قاتق استفاده میكنند)

 

ريخته و ظرف را روى حرارت ملايم گذاشته و باقلا را كمى سرخ مىكنيم, آنگاه آنقدر آب اضافه مىنمائيم تا روى باقلا را بگيرد و خورش آهسته بجوشد تا باقلا بپزد ولى بايد دقت نمود كه له نشود. بعد تخم مرغ را در آن شكسته و در ظرف را میگذاريم تا تخم مرغ بسته شود. نمك و فلفل زده برمی داريم. اين خورش با كته, ماهی شور و زيتون پرورده يا ماست و ترب سفيد صرف می شود.

 

توضيح: در صورت استفاده ازپاچ باقلاى خشك آنرا حدود 10 تا 12ساعت در آب خیس میکنیم.
منبع:dastpokht.ir