مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1397/10/04

دستور پخت کماچ سن



 

 

دستورپخت کماچ سن

 


مواد لازم براي تهيه ي خمير کماچ :

 

آرد سمنو يا آرد سن
يک کاسه
آرد گندم
يک کاسه
آرد سفيد
يک کاسه
روغن جامد آب کرده
دو ملاقه
مايع خمير ترش يک قاشق مربا خوري
ادويه ي کماچ سن به ميزان لازم
آب کمی

 

ادويه ي کماچ سن که شامل : جوز هندي، زنجبيل، قلمفور، هل و دارچين است

 



مواد لازم براي تهيه ي مواد وسط کماچ :


خرماي بدون هسته که با کمي روغن نرم شده باشد .


گردوي خورد شده به ميزان لازم


مقداري از ادويه ي کماچ را داخل آردها و مقداري از آن را به اين مواد اضافه کنيد.

 



طرز تهيه :


آردها را با هم مخلوط کرده، مقداري ادويه ي کماچ همانطور که گفته شد به آنها اضافه کنيد. يک قاشق مربا خوري پودر خمير ترش را درکمي آب ولرم حل کرده و آردها را به آن اضافه کنيد، سپس يک ملاغه روغن و بعد از آن کمي آب تا خمير شکل گرفته و درست شود.


خمير آماده شده را در سيني فر يا ماهي تابه ي بزرگ نچسبي که خوب با روغن چرب شده باشد پهن کنيد به طوري که زياد نازک نباشد، خرما و گردوهاي آماده شده را بر روي اين خمير پهن شده ريخته و دوباره يک لايه خمير ديگر که برروي سيني ديگري با وردنه پهن کرده ايد را برداشته و روي اين مواد طوري قرار دهيد که دو طرف خميرها به هم رسيده و اطراف آن را خوب بپوشاند و مواد وسط کماچ ديده نشود .در اين مرحله يک ملاغه روغن باقي مانده را روي اين خمير آماده شده ريخته و در همين جا، قبل از اينکه داخل فر يا روي گاز قرار دهيد آن را به برشهاي لوزي يا مربعي شکل و يا حتي اگر در ماهي تابه ي گرد کوچکي درست کرده ايد به شکل مثلثي برش دهيد و داخل فر در طبقه ي وسط و با شعله ي ملايم قرار داده و يا روي شعله ي گاز با حرارت کم بگذاريد و زماني که از پخته شدن يک طرف آن مطمئن شديد، اگر در فر گذاشته ايد شعله ي بالاي فر را روشن کنيد و اگر در ماهي تابه و روي گاز آن را بر گردانده تا طرف ديگر آن نيز سرخ شده و به رنگ قهوه اي در آيد .پس از آماده شدن، بگذاريد کاملا سرد شده و برشها را عميق تر کرده تا قطعات آن از هم جدا شوند، آنهارا درون ظرف مورد نظر چيده و روي آنها را با پودر پسته يا پودر قند تزيين کنيد و با چاي نوش جان کنيد .اين شيريني يک ميان وعده ي بسيار مقوي براي کودکان و نوجوانان در حال رشد مي باشد.


منبع : seemorgh